Tietoa meistä

Olemme pieni yritys saaristo Naantalin Rymättylästä ja jatkamme mm. yli 30 vuotta vanhan kotimaisen  lusikkauistinsarjan valmistusta sekä myyntiä, kaikki tuotteemme ovat valmistettu Suomessa.

Pieni UistinPaja Rymättylä

Kun vuonna 2014 tuli mahdollisuus jatkaa pitkän perinteen omaavan uistinsarjan valmistusta sekä myyntiä, ei asiaa tarvinnut paljoakaan miettiä. Olihan sitä jo kloppi poikana tullut autotallissa väkerreltyä jos jonkin näköisiä ”ottipelejä” ja tästä ajatuksesta syntyi Pieni UistinPaja Rymättylä. Syksyllä 2014 UistinPajalla oli valmistuksessa lusikkauistimet Ströömi, Jumbo, Velmu, KH Tyrsky sekä v.2015 joukkoon liittyi tasapainopilkit Kasper 80  ja KH Kuorre 80 sekä pystypilkki Gössi. Näiden klassikoiden jatkoksi Pieni UistinPaja Rymättylä kehitti omat mallit, Ströömi TyrskyVelmu Tyrsky sekä pienet koskilusikat 0610 "Nuutti" ja 1207 "Nooa".    

 Synty...                                                      

Kustavista 80- luvun alkupuolelta lähtöisin olevat Ströömi, Jumbo sekä Velmu ovat pitkänlinjan uistinvalmistajamestarin Kari Hirvon käsialaa.   Ströömi, joka kuuluu HC –haukimiesten perus kalustoon, hyvä heittolusikka jolla on tunnusomainen voimakas uinti, kuin ”henkitoreissaan piehtaroiva pikkukala”  kun taas Jumbo ja Velmu kuuluvat meritaimenkalastajan vakio kalustoon. Persoonallisen uinnin omaava Jumbo on omiaan matalissa lahdissa rakkolevä lauttojen seassa lymyilevien kalojen jallitukseen ja Velmu tuo ”mini Ströömi” jolla on mukava koukkia rantakivien välistä ”ensilumia” katselemaan tulleita jalokaloja.

Arvot ja kotimaisuus

Kotimaisuus ja paikallisuus ovat meille tärkeässä roolissa, joten olikin päivän selvää, että tuotteille (Ströömi, Jumbo ja Velmu) tullaan hakemaan Avainlippu-tunnusta ja syyskuussa 2014 Pieni UistinPaja Rymättylä saikin tuotteille Avainlippu-tunnuksen kotimaisuus asteen ollessa yli 98%. Seuraava askel on hakea kevennetyille KH Tyrsky, Ströömi Tyrsky, Velmu Tyrsky sekä pilkeille Kasper 80 ja Gössi Avainlippu -tunnusta merkkinä Suomalaisesta työstä.

Lähiuistin!

Ajatuksena oli valmistaa kotimainen tuoteperhe käyttäen ainoastaan paikallisia yhteistyökumppaneita.  Ja siinä  me olemme onnistuneet hyvin. Tällä hetkellä kaikki työvaiheet tulevat täältä Naantalista.

Vastuullinen vapaa-ajan kalastus

Pyrimme omalta osaltamme lisäämään tietoisuutta sekä herättelemme keskustelua kestävästä ja eettisestä vapaa-ajan kalastuksesta. Väittäisimme saalis keskeisen ajattelun vaihtuneen enemmän nauttimiseen uusista elämyksistä, luonnossa liikkumiseen sekä irtiottoon arjesta. Saalismäärien järkeistäminen ja kalan käsittely sekä vapauttaminen on tapahduttava oikein, ettei kala kärsi turhaan.

Pieni UistinPaja Rymättylä tarjoaa vaihtoehdon kaikkiin uistimiinsa kolmihaaran koukun tilalle, kuluttaja voi halutessaan valita uistimensa yksihaara koukulla varustettuna jolloin kala on helpompi vapauttaa eikä koukku aiheuta kalalle niin suurta vahinkoa.

Kehityksessä sekä tulevaisuuden näkymät

Nyt tuotannossa olevat Ströömi, Jumbo sekä Velmu saavat jatkoa KH Tyrskystä. Tämä on kevennetty lusikka meritaimenelle joka on myös alkujaan Karin käsialaa. Jatkossa tulemme valmistamaan myös Ströömi Tyrskyä sekä Velmu Tyrskyä jotka kuuluvat P U R tuoteperheeseen eli kevennettyjä eri koko luokissa ja rajoitetuissa valmistus erissä. Suunnitteilla on myös laajentaa P U R tuoteperhettä puuesineiden ja jerkkien valmistukseen. Tasapainopilkki Kasper 80 ja pystypilkki Gössi hakevat paikkaansa tässä yhden miehen pajan valmistusketjussa.

Vuoden 2015 aikana pyrimme hakemaan lopuille tuotteillemme Avainlipputunnuksen merkkinä suomalaisesta työstä.

Myynnissä kauttamme sekä muut palvelut

Myynnissä mestari Hirvon valmistamat pilkit sekä rajoitettu erä NYKY pilkkivapoja. Varastossa myös tällä hetkellä Karin nimissä olevaa KH VEKOTIN 25g lusikkaa, perus haukilusikka jossa kätevästi kruunukorkin avaaja toisessa päässä…

Pieni UistinPaja Rymättylä kultaa sekä hopeoi tilauksesta uistimet. 24k kultaus tai kaunis hopeointi merkkipäivä uistimeen…

Yrityslahjat sekä merkkipäivälahjat tilauksesta. Kauttamme myös öljyväri maalauksia sekä tussitöitä esim. valokuvasta.